Myra Pieters

Mijn naam is Myra Pieters-Engelkes en ik ben geboren in 1962. Na mijn studie psychologie volgde ik de psychotherapie-opleiding, omdat een degelijke basis op dat moment in mijn leven een belangrijke eerste stap was, voordat ik mij ging begeven in een richting die meer de gevoelskant belichaamde.

Nadat ik mijn registratie als psychotherapeut gehaald had en twee kinderen in de wereld had gebracht, besloot ik om meer mijn hart te volgen en dit kreeg vorm in de Barbara Brennan School of Healing (USA), waar ik in 2007 mijn diploma haalde.

De laatste jaren houd ik mij in toenemende mate bezig met non-dualiteit en studeerde ik bij Peter Fenner. Dit heeft een grote invloed gehad op mijn manier van leven en werken. Het accent ligt steeds minder bij de techniek en steeds meer bij de essentie.

In de beoefening van het Tibetaans Boeddhisme heb ik een belangrijke voedingsbron gevonden. Ik volgde trainingen bij Robert Hartzema en Marjan Moller in Boeddhistische Psychologie, Tibetaanse Yoga en Meditatie. Deze jaartrainingen verdiepten en voedden de al aanwezige richting die mijn leven had genomen. Alweer enkele jaren volg ik de Tantrische retraites gegeven door Rob Preece, voor mij een zeer dierbare en inspirerende boeddhistische leraar en psychotherapeut uit Engeland.

Sinds 2000 werk ik in mijn eigen praktijk waar zich een heel persoonlijke stijl heeft ontwikkeld waarbij traditionele psychotherapie, bewustzijnswerk en healing worden ingezet.
Op bovenstaande terreinen heb ik vele opleidingen en cursussen gevolgd en ik ontdekte steeds meer hoe de waarachtige ontmoeting het centrale gebied is waar heling plaats kan vinden.

Ik hou ervan om mensen echt te ontmoeten en daarin op zo’n manier aanwezig te zijn, dat de ander zich maximaal uitgenodigd voelt om zich echt te laten zien.

Je zult mij tegenkomen als warm en betrokken en ook trefzeker in mijn observaties.